020-5791877 [email protected]

De Sport- en Cultuurmix XL vond op 9 september  van 13 – 17 uur plaats in speeltuin Goudestein in Buitenveldert. De weersvoorspellingen waren goed, dus het beloofde een mooie dag te worden.

De Sport- en Cultuurmix XL diende deels als buurtevenement voor Buitenveldert en deels als aftrap het nieuwe Talententent seizoen van Dynamo. Daarom waren er zowel sportonderdelen als ook kunst- en cultuuronderdelen toegevoegd aan het programma. Het sportgedeelte bestond uit: atletiek, pannavoetbal, volleybal en streetdance en het kunst- en cultuurgedeelte bestond uit de workshops ’t staat gedrukt en mode maken. Daarnaast was er een springkussen voor de kleinere deelnemers.

Rond 12 uur arriveerden de stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC College Zuid. Ze konden meteen aan de slag, want het springkussen en de pannakooi moesten nog worden uitgerold. Om 13 uur was alles klaar en arriveerden de eerste bezoekers. De stagiaires hadden allemaal hun eigen onderdeel of waren assistent van een onze trainers en workshopdocenten.

Het aantal bezoekers groeide hard en om 14 uur was het al lekker druk. Dat betekende dat alle onderdelen druk bezocht werden en dat iedereen het naar zijn/haar zin had.
Naast het sportieve en het creatieve aspect, wilden we ook graag aandacht besteden aan het gezondheidsaspect. Voor de kinderen hadden we daarom kleine bidonnetjes die ze op het terrein konden vullen met water en ze konden een lekker stukje fruit nemen. Voor de ouders was er koffie en thee.

Wouter van der Klugt (Dynamo Zuid)