020-5791877 [email protected]


Onze niveau 2-student Lars Huijer is geselecteerd voor het Europese team. Een geweldige prestatie! Het Haarlems Dagblad, Monne Reitsma interviewde Lars:

,,Ik kijk er zeker naar uit”, reageert de 22-jarige Hoofddorper terwijl hij op weg is naar de sportschool. Want er moet opeens flink doorgetraind worden om in vorm bij het evenement te verschijnen. ,,Ik gooi twee keer in de week mijn ballen. Ik loop stage bij de Eric de Vries pitchingschool en de Rabbits. Dus daar kan ik in de zaal pitchen. Buiten gooien lokt, met dit weer, niet echt meer aan.”

Huijer is één van de acht Nederlandse honkballers in de selectie van dertig man die onder leiding staat van de Italiaan Gilberto Gerali. Ook Kevin Weijgertse en Daniel Fernandes, afgelopen seizoen beiden ook spelend voor Pioniers, zijn in de selectie opgenomen. Huijers nieuwe ploeggenoot Maickel Rietel is ook geselecteerd. Robin Schel en Rashid Gerard (beiden Amsterdam), Urving Kemp (Neptunus) en Matz Schütte (organisatie Minnesota Twins) zijn eveneens van de partij.

Facebook  ,,Via facebook kreeg ik een berichtje van de general manager van de ploeg of ik eventueel belangstelling had om deel te nemen. En of dat te regelen was met mijn studie en werk. Aan de ene kant wilde ik wel, maar aan de andere kant ben ik begin dit jaar bewust met profhonkbal gestopt zodat ik kon studeren. School is voor mij nu het belangrijkste. Daarom heb ik het ook aan mijn mentor voorgelegd. Hij haalde me eigenlijk meteen over door te zeggen dat het goed ging op school en dat het een mooie ervaring voor me was”, zegt Huijer, die de studie Sport en Bewegen volgt aan het ROC Amsterdam.

Het is voor het eerst dat een Europees team aan deze Aziatische competitie deelneemt. De wedstrijden beginnen op 28 november en de voorronde eindigt woensdag 16 december. Er worden in die periode zestien duels door Europa gespeeld. Tegenstanders zijn onder meer selectieteams met spelers onder de 23 jaar uit de Japanse Nippon Professional Baseball (NPB), de Taiwanese Chinese Professional Baseball League (CPBL) en de Zuid-Koreaanse Korea Baseball Organisation (KBO). Vrijdag 18 en zaterdag 19 december hebben de play-offs plaats. Zondag 20 december is de finale in het Intercontinental Stadium in het Taiwanese Taichung, dat momenteel ook gebruikt wordt voor de Premier 12.

Gegroeid  Huijer kijkt uit naar het evenement. ,,Ik ben benieuwd waar wij als Europa staan ten opzichte van Azië. Verder is het ook een mooi toernooi om te laten zien waar ik zelf sta. Het is een leuk team met diverse jongens waar ik MLB-kampen mee heb gevolgd. Ik ben benieuwd hoe zij zijn gegroeid.”

Een kleine maand alleen maar honkballen roept herinneringen op aan zijn vier jaren als profhonkballer. ,,School is op dit moment het belangrijkste, maar alle opties staan verder voor me open. Het zou kunnen dat dit toernooi me een stapje helpt bij het maken van een keuze om eventueel terug te keren naar de Verenigde Staten. Zover is het echter allemaal niet. Ik richt me op een nieuw seizoen met Pioniers in de hoofdklasse.” Waar verschillende spelers vertrokken bij de Hoofddorpers gaf Lars Huijer al snel aan te blijven. ,,Hoofddorp is mijn cluppie en ik hoop dat ik de ploeg kan helpen bij het bereiken van de play-offs. Er zijn veel jongens weggegaan, maar er zijn ook veel goede spelers terugkomen. We gaan met een jonge ploeg kijken hoe ver we komen. Maar eerst ga ik kijken wat de Asia Winter League brengt.”