020-5791877 [email protected]

sportStudenten van de opleidingen Sport- en Bewegen en Art & Entertainment hebben vrijdag 11 december een sportmiddag georganiseerd voor kinderen van basisschool De Vlaamse Reus en vluchtelingenkinderen in de crisisopvang in Amsterdam Zuid-Oost. Onder begeleiding van docent Mohammed Jaouna werden sport- en spelactiviteiten gedaan die in het teken stonden van samenwerking en plezier.

De kracht van sport werd wederom zichtbaar; sport zette de taalbarrières aan de kant waardoor de kinderen een mooie en sportieve middag met elkaar hebben doorgebracht. De studenten konden naast hun talent voor organiseren en begeleiden ook hun communicatieve talenten inzetten om verbinding te maken met deze bijzondere doelgroep.
Zij kregen in het kader van het vak Burgerschap hiermee ook de kans om direct betrokken te raken met het ‘vluchtelingen-vraagstuk’ dat ons (land) de laatste tijd erg bezig houdt. Deze kennis hebben zij ook gedeeld met hun medestudenten.
De kinderen waren super blij en onze studenten hebben weer een bijzondere leerervaring achter de rug. Al met al was het een succesvol evenement vanuit een samenwerking met OBS De Vlaamse Reus, IM Personal Coach, Stichting Dynamo en Gemeente Amsterdam.